Titleist SM7 Wedges Brushed Steel - Steel Shaft

SKU: tmbw

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 165,00

Aanbiedingsprijs: € 99,00

Titleist komt dit jaar met heel wat Vokey wedges Golfcenter Sporthaantje kan ze allemaal leveren en u ook een eenvoudige uitleg geven welke voor u geschikt is. Dat lijkt ons ook heel erg nodig, want laten we eerlijk zijn het spelletje op zich is al moeilijk genoeg!


Vokey SM7 Wedges:


Om de balvlucht goed te kunnen controleren, en het verschil in balvlucht tussen de verschillende wedges te minimaliseren, introduceerde Vokey in de SM6-lijn 'progressive CG'. Dit betekent dat de wedges met een lagere loft een lager zwaartepunt hebben. Naar mate de loft omhoog gaat, gaat het zwaartepunt (de 'CG') ook omhoog. Waarom dat belangrijk is? Als je het zwaartepunt oplijnt met waar je de bal op het clubhoofd raakt (dus laag bij een 50 graden wedge en hoger bij een 60 graden wedge) krijg je een constantere balvlucht en de juiste spin bij elke wedge. In de SM7-lijn heeft Vokey dit effect vergroot: een nog lager zwaartepunt in de lagere lofts en een hoger zwaartepunt in de hogere lofts. 

Wat betreft afwerking zijn er drie verschillende finishes in de SM7-lijn: Tour Chrome, Jet Black en de nieuwe finish Brushed Steel (zie afbeeldingen boven dit bericht). De laatste is donkerder dan de Steel Gray finish uit de SM6-lijn. Dankzij een speciale hittebehandeling (dit werd ook al in de SM6-lijn gedaan) gaan de groeven in de wedges twee keer zo lang mee.


De nieuwe SM7-lijn is wat we gewend zijn van Titleist en Bob Vokey: no-nonsense clubs met een aantal kleine verbeteringen (CG, nieuwe grind) ten opzichte van de vorige lijn. In totaal zijn er, door de verschillende grind, bounce en loft opties, 23 verschillende SM7 wedges. De kans is dus klein dat er geen wedge voor jou bijzit. 


Waarom is grind belangrijk? De vorm van de zool bepaalt voor een groot deel hoe de club bij impact met de grond reageert en of je de club kunt manipuleren (open of dicht). De SM7-lijn heeft 6 verschillende grinds:

F - De F grind is een rechttoe rechtaan grind voor volle swings waarbij het clubhoofd niet open of dicht wordt gezet. De F grind is dan ook de meeste gebruikte (sand)wedge op de verschillende tours.

S - Vernoemd naar Steve Stricker. Deze grind biedt iets meer veelzijdigheid (omdat je het clubblad iets meer open of dicht kunt zetten) dan de F grind, maar is nog steeds een wedge voor de speler met een eenvoudige techniek (weinig polsactie, veel lichaamsrotatie).

M - De favoriet van Vokey zelf. Een wedge voor spelers die het clubblad graag open of dicht zetten om bepaalde slagen rond de green uit te kunnen voeren.

D - Een nieuwe grind die veel weg heeft van de M grind, maar aanzienlijk meer bounce heeft.

K - De wedge met de meeste bounce is de K grind. Daarmee is het de meest vergevingsgezinde wedge in de lijn en een ideale club voor bunkerslagen.  

L - De L grind - o.a. gebruikt door Jordan Spieth - is met scherpe lijnen en minder bounce zeer veelzijdig, maar tegelijkertijd de minst vergevingsgezinde wedge in de line-up.


Wilt u meer info bel even naar Drachten tel.0512 - 546622 of Zwolle tel.038-4601788

* Vereiste velden

Normale prijs: € 165,00

Aanbiedingsprijs: € 99,00

Titleist SM7 Wedges Brushed Steel - Steel Shaft

More Views

Details

Sporthaantje is officieel dealer van TITLEIST

Aanvullende Informatie

Merk Titleist

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):